Followers

22 January 2010

first in...last out !!!

dah bersedia unk ke sekolah
jom pi sekolah!!

Assalamualaikum dan salam jumaat buat semua!!! Hari ni..merupakan hari minggu unk penjawat awam di sebelah pantai timur...tapi..esok sekolah saya, mengambil cuti gantian dan belajar seperti biasa untuk bercuti lebih lama pada hari raya cina nanti!!! Tapi ada jugak sesetengah sekolah yg tak mengambilnya, tu terpulang pada pentadbir sekolah masing2... Hari ni saya nak bercerita sket mengenai kempen yg guru besar sarankan buat kami semua...katanya kalau boleh kita hendaklah mengamalkan 'first in, last out..' dan saya sebagai salah seorang yg tidak berkecuali unk menyahut seruan tersebut..buktinya selama 3 minggu pertama ini saya telah berjaya!!! seawal 7 .05 pagi saya dah tercegat di kantin unk menyelia rancangan makanan tambahan pelajar dan saya juga cuba menyelesaikan kerja pada hari tersebut dan juga merupakan org yg terakhir unk pulang!! saya berasa sungguh seronok dan semoga saya tidak jemu unk terus berusaha dalam pencapaian ke arah yg lebih cemerlang, gemilang dan terbilang!!!

5 comments:

sonata anak kancil said...

salam....hu hu hu...samalah kita , esok sekolah ganti gak! sape nak cuti panjang raya cina --- esok kena gi sekolah...sekolah la - janji cuti panjang kan!

HASNAH said...

To Sonata anak kancil : ayuh..pi skolah!!!
nanti kita cuti pjg!!

maiyah said...

kalo sesuatu perkara kita usahakan tu berjaya, mmg hati kkita akan puas kan

nza said...

sesuatu yg baik mmg patut diikuti..think positif.

HASNAH said...

To Maiyah : ye la kan!!! buat sehabis baik...


To Nza : think positive!! itu yg terbaik..jgn asyik nak bantah aje, buat sakit kepala kan!!!

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers