Followers

12 December 2009

Shopping time!!!

Kelakar bila ingatkan kami shopping ujung tahun hanya kat KB aje..ye la org lain dpt cuti gi sana..gi sini… merata2 cuti2 mesia…tapi kita hanya kat sini aje..nak buat camna la kan…tak pa la mungkin di lain kali kita gi shopping sambil cuti2 mesia….

Kebiasaannya kami akan membeli barang2 keperluan persekolahan my doter, Insyirah (bunyi cam ramai kan!!!) di sini, kat Kota Bharu….ala…kasut, bag, baju sekolah canggih yang dah siap (my doter kata lebih selesa) dan peralatan menulisnya…memang kalahkan bebudak kecik la..tapi setiap tahun mmg camtu… semua nak yg baru..tambah2 azam tahun baru nak dok kt hostel…tak tau la camna nanti…lagipula my doter akan menduduki SPM ujung tahun 2010…

Sambil2 shopping barang2 my doter tu, saya pun nak jugak ambik kesempatan beli barang baru kan!!! Sempat singgah beli handbag sembonia kt Parkson KB..he..he…dan new lappy, Ferrari…seronok… tapi yg nak citernya beli lappy baru tu dapat 16 diulangi…16 hadiah percuma…kalau korang nak tahu, ni saya senaraikan…letih menaipnya ni tau…
1. Tote bag
2. Cooler pad
3. Cdr case – 2
4. Cd – 10 keping
5. Suit of cleaning liquid
6. Multimedia headset
7. Computer mini vacuum
8. Vcd / dvd lens cleaner
9. Notebook lock
10. Mouse
11. Mouse pad
12. Mini card reader
13. Cd / dvd wallet
14. Keyboard protected
15. Pendrive
Ha..tu la free gift yg saya dapat…wah bukan main banyak…

Lepas beli2 barang tu semua, masuk plak kedai jeans Levi’s..tu mesti hubby punya la…tengok2..berkenan plak ngan sluar jeans 501 kegemarannya…salesgirl tu cakap..kalau nak trade in jeans yg lama dpt potongan rm80..tapi my hubby tak mau, sayang katanya…lagipula boleh lagi pakai dan sayang gak la…beli hampi r rm300…. Apa2 aje la B…

Satu hari suntuk shopping...kami smpt makan malam hanya kat medan selera KB...ye la kat situ macam2 lauk-pauk yg sedap2...ermmmm..kenyang..jom balik!!!

Ok la..layan dulu photo2 yg smpt disnap untuk dikongsi bersama...antara barang2 yg disambar!!!

handbag sembonia baru tuk tahun depan ni....

jeans levi's unk hubby....

bag my doter...apa2 aje la...

my new ferrari...

16 jenis free gift ferrari

photo snap...

6 comments:

maiyah said...

wahh.. byk dpt gift tu.. mmg byk

Idalara said...

salam Has...
ni shopping barangan anakanda ke, bonda dn ayahndanya?amboi..seronoknya..mng best dpt shopping ni kan..tp mcm ida tk dptlah nk shopping sakan mcmtu..alamatlah mis sorru...
teringin sgt nak beli lappy..duit tu ada tp bnyk perkara lain yg lebih penting so..pendamkan je hasrat tu..

ibu emy efy eqy said...

cantiknya handbag baru... nampak ceria je kalau pakai.

berapa harga lappy baru? cantik. warna merah lagi. pastu siap dapat banyak hadiah pulak tu.

bila dah ada lappy ni, mesti best nak berblog...

nza said...

wah shopping sakan ank branak nmpknya.....best gitu.....skrg dh kluar window 7 tu....

azlina said...

SALAM HASNAH...
AMBOI BYKNYA SHOPPING..NK TUMPASNG SEKAKI BLH..
YEAR END SALE LA KATAKAN.....
APA PUN SEMUGA BERBAHAGIA BERSMA KELUARGA...
BTW...TAKUT DAN CEMAS LA BACA CERITA ULAR SAWA TU...

HASNAH said...

To Maiyah : Ye la ..mmg berbaloi...

To Idalara : Tak apa la Ida, asalkan masih boleh guna..tak mengapa!! nanti ada rezeki..boleh la beli nanti...Insyaallah..

To emy efy eqy : Tima kasih ya!! pilihan my hubby la tuh...

To nza : A'ah la nza, dah windows 7...

To Azlina : Tima kasih Ina..soping akhir tahun!!!

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers