Followers

14 December 2009

Buat spek pulak!!!

Semalam ke Kota Bharu lagi!!!
Pegi ambik spek my doter kt Milan...
Hari tu..masa gi shoping2 KB, my doter
check mata, katanya blur bila tgk jarak jauh..
lagipula masa nak masuk bengkel buat lesen moto,
dia kata main agak je nombor kat depan...sian..
Bila test tu..mmg kena pakai spek la...
mata sebelah kiri dah 100, belah kanan plak 75...
Kena blajar pakai spek dah tu...lagipun next year
kan SPM exam..so mesti kuat study..good luck!!!
dont ever give up..ok!!!
Ooo rupanya buat spek pun mahal gila la...
ingatkan 2, 3 ratus je..sekali pilih bingkai levi's
dah rm300 plus plak ngan cermin rm200..mak oii
rm500 beb...tapi tak pa..anak punya pasal!!!
tu kata bapaknya..manakan tidak, hubby plak terbekenan
ngan spek itam..ala mak oii, rm200 plak..tu la pasal...
beli aje!!! nasib baik kita ni bukan yg jenis suka bergaya..
(chewah!!!) kalau idak maunya terbang 2, 3 ratus lagi
kat tokey Milan tu...tak ke kaya..tu baru satu family,
kena 2, 3 family...ermmm..dok bilang duit la jawabnya!!!

Bapa mithali...tunggu doternya check mata!!!

Makan-makan time kat dataran selera Pasar Siti Khadijah..


wajah baru my doter ngan spek levi's nya tu....

10 comments:

maiyah said...

ok le spek tu

a kl citizen said...

assalamialaikum

buat spek memang mahal...

cantik spek tu...

sonata anak kancil said...

comei nya! anak2 saya ( 5 orang ) semua pakai spek! mak - pak pun pakai spek gak....adusss...we're all speckies....semalam abahnya ganti spek 2 - kena RM1000! I punya spek - power dah very2 high lagi le mahal!

ibu emy efy eqy said...

memang... buat spec mata mahal. kadang2 bingkai tak mahal sangat tapi cerminnya pula yang mahal.

demi anak apapun kita sanggup buat kan? biar berabih asalkan anak mudah belajar.

HASNAH said...

To Maiyah : Skrg ni, kejap pakai..kejap buang..tak biasa sgt...

To a kl citizen : Tima kasih...mudah2an secocok ngan my doter!!

To Sonata anak kancil :oh my god!! tak apalah berabis demi kehidupan yg lebih selesa!!!

To ibu emy efy eqy : Ye la kan...mudah2an biar rajin belajar ...

nza said...

mmg mahal wat spek has...nasib baik ank nza sorg jerrr pakai spek...ttp power dia 380..mmg tiap thn le tukar...brratus weh!!!!mkn byk power mkn mahai.....suami lak smpai power 700+++..mmg RM1000+++ every year kena gnti!!!!

HASNAH said...

To nza : tu la pasal..bapak ngan mak tak pakai spek, tak tau la plak mahal macam gitu..adusss nasib baik doter sorang je yg pakai spek..tu pun baru!! nanti nak kena tahu gak pasal spek nih...

Ena Qalinsya said...

chumelnye anak dara kak hasnah pakai spek.. serba pinky lagik

HASNAH said...

To Ena : Tima kasih...

fizan *sew addict!* said...

Spek peten tu mmg cun... kite pun berkenan... kite pun rabun gak.tp belagak tak nak pakai...huhu rabun jauh..kalau malam ZERO! buta terus...huhu

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers