Followers

02 December 2009

lamanya......

Assalamulaikum..
buat semua rakan, sahabat, kawan dan silent readers,
lama betul tak update blog...
sebenarnya saya sendiri pun tak pasti
kenapa, mengapa dan bagaimana ianya terjadi...
sedar2 blog dah berkusam...
maafkan saya...wahai blogger semua...

Bermula dari mula cuti sekolah...
dah terasa sibuknya...
manakan nak sambut raya iduladha...
mengisi borang2 sekolah asrama
wat anak2 didik upsr...
hai tak terkejarkan...
memang...memanglah ianya akan jadi sebegitu
kenapa?
kerana bila kita berada di sekolah kecik
kita akan memegang semua jawatan
dan semuanya itu mesti kita sendiri yg tanggung!!
jangan salahkan nasib...bersyukurlah....

Belum abis raya, raya kedua dah makan kenduri
tak caya? nak tgk pic ok...layan
ni..anak sepupu saya..anaknya yg sulung..
kerja sebagai pegawai perhilitan dan isterinya...cikgu gak...
semoga berbahagia...dua2nya mmg manis...cantik!!Balik makan kenduri tu,
tiba2 anak sedara yg sebelah umah ni plak sakit..
cirit birit lagi..gi check kt klinik...
kena plak tahan kt ward!! sian kan!!
tapi...saya lagi sian kena jadi drebar
kesana kemari..anta orang ni.. anta orang tu...
jangan saya plak yang sakit dah...
kawan2 semua nak tahu..nanti saya bagitau...
bila pas check, doktor bagitau anak sedara saya tu
disyaki taun...diulangi T.....A.....U.....N....
penyakit yg makin popular
kt sini...kat Ganu kite !!!
Jangan korang pandai2 nat lawat mesia kt sini !!!

Pastu raya ketiga plak gi makan kenduri lagi..
kali ni..mungkin sahabat semua tahu dan kenal...
kalau tak kenal tu..baik tanya kat anak2 !!
mesti mereka kan kenal..
kali ni umah Zoey..yg host gerak geri gasing kt astro tu...
umah mak dia la...berdekatan ngan umah saya...
abangnya kawen..wat balik menantu...isterinya tu anak saudara
kepada Abdullah Mat Zin tu..kenal tak? kalau tak kenal..
abaikan aje..tak penting pun..tak yah nak sakit2 kepala...

Dalam pada tu plak..start semalam ujan turun tak berenti2
raya keempat tu plak sepupu wat kenduri lagi...
kali ni menyambut menantu yg kawen raya kedua ari tu..
ala yang pic kt atas tu...wat simple jek..
maklumlah dgn ujan tak reda!!!
tapi gulai tetap maintain...sedap weh!!!
tapi yg pentingnya...ha..siap ambik pic lagi tu !!
ala jgn wat tak tau..dah jadi hobi...asal ada pluang
jek...jadi...layan la pic yg adoooo nih...

Hari ni, adak plak berita sedih..jiran depan umah meninggal...
Innalillah...
ceritanya, raya ketiga ari tu, pas sembahyang isyak,
masih dlm doa..tiba2 jek rebah tak sedarkan diri
lepas dua hari..ari ni..pergi meninggalkan dunia fana..
sama2 kita sedekahkan AlFatihah....
Al Fatihah...

Hari sabtu ni ada kawan facebook yang akan berkahwin..
jadi jika tak de aral...Insyaallah..saya akan kesana...ke Kota Bharu
mintak2 tak ujan..kesian kan..
kita pun rasa malas nak berjalan...
Insyaallah..cuaca baik nanti...Aminnn...

4 comments:

maiyah said...

slmt pengantin baru moga kekal ke anak cucu

HASNAH said...

To Maiyah : Tima kasih...Insyaallah, mudah2an!!

nza said...

wah mmg cbuk sgt tu Has...nza kt cni dok congok je kt umah...Pagi ank g exam n pkul 3.40 br abis...sskali g jemputan.....sungguh mmbosankn.
Camne dgn bnjir..hu, sedih la cz ingat sabtu ni nk blk klate...ok ke jln kt jertih tu???

ibu emy efy eqy said...

memanglah kak hasnah, siapa kata keje cikgu ni senang? cuti2 pun kena buat keje sekolah jugak...

sesungguhnya jodoh dan pertemuan serta ajal dan maut adalah ketentuan Ilahi.

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers