Followers

06 December 2009

Kenduri lagi!!!!

Assalamualaikum semua dan salam hujung minggu...
harap semua sahabat berada dalam kondisi
sihat dan happy selalu...

Semalam 5hb dis, saya dan family ke Kota Bharu
menghadirimajlis perkahwinan rakan 'facebook'
...Miamymamamia...
Sebenarnya tak susah nak cari umah pengantin, lagipula
dah dekat ngan kampung saya...

Kami bertolak dah lewat, lebih kurang kul 12.00 tgh hari,
kami pergingan 2 buah kete sebabnya sumer nak ikut...
2 org SIL serta anak masing2,
dan yg jadi mangsanya saya la!!! terpaksa drive kete sendiri
dan my hubby ngan ketenya..penuh dua buah kete!!
kami singgah sembahyang zohor kt kg Mahligai Bachok,
masjid yg berhampiran ngan baulu tersohor kt situ...
smpt beli baulu dan akok panas..jamu selera
atas keta sementara nak sampai umah pengantin makan nasi!!!

Masuk bandar Kota Bharu, ayoyo..amma..appa..
nak naik jambatan Sultan Yahya Petra
yg berdekatan ngan Tesco KB tu...bersumbat bagai!!
tension tolll la...hinggakan my doter
(naik kete ngan saya, tak nak naik kete ngan hubby, slow katanya)
pejam mata..takut katanya!! sebabnya
memang berhimpit2 dan tersentuh sidemirror!!!
memang ngada, padahalnya kami memang konvoi..
tak de yg slow atau laju...heh..budak nih...

Sampai umah pengantin lebih kurang kul 3.00 ptg,
sama plak tibanya ngan rombongan
pengantin lelaki yg dtg dari Dabong nu....
smpt ambik pic bagai la...tak kan tak tahu...mesti posing nyer!!!
tapi nak cakap kt wak..gulainya mmg mabeles la..
(ala lupa plak nak snap pic)
siap ada kurma daging lagi ngan sambal bilis...
jarang2 ada kt kenduri lain kan !!!

Kami singgah sembahyang asar
kt masjid perumahan SBJ kt situ...
dan smpt gak singgah kt umah my cousy yg berdekatan di situ,
makan2 kuih raya yg still ada dan pekena nescafe...
ermm bestnya...
tak abis2 makan... sampai prot dah menonong jek!!!
seronok gak lama tak jumpa, sembang tak abis la!!!

Lebih kurang kul 6.00 ptg, kami dah bertolak balik dan
tak sah kalau tak singgah kat Wakaf Che Yeh...
beli cadar lelong, murah2 jek..cantik!!!
plak tu tak sampai RM30 dan karpet yang tak sampai RM50....

Lepas beli2 kat situ, trus ke KB Mall...
hai tak sangka plak ada PC fair kt situ,
jalan2 sangkut plak kt lappy kecik cantik molek Ferarri...
hai terbang lagi RM2000 +++!!!, antivirus tuk 3 buah lappy RM100
(harga offer tu, dari RM150+++) nasib baik tak smpt round abis
kalau idak tak tau nak cakap!!!!!! grrr....

Naik sembahyang maghrib kt atas KB Mal tuh dan bertolak balik
dan sampai lebih kurang kul RM10 lebih dan sempat lagi menjamu
selera di medan makan kt Jerteh...mee rebus ngan milo!!!! satu ari
bina badan....hu..hu...


Ni pic family masa kt umah my cousy..
ambik plak pic kiter jer..
tuan umah tak nak bergambar plak!!

Saya ngan 2 org SIL, jugak kt umah my cousy...


ni plak driver handal.. saya ngan my hubby !!!


Sekitar majlis persandingan miamymamamia...
cantik bangat sih !!!


7 comments:

maiyah said...

slmt pngantin baru

nza said...

suspen...ingatkn insyirah tu pengantin...glemer sgt u...hi...so cute!!!

Nida said...

Salam
Cuti sekolah ni untung, tak payah pening nk masak apa.. terutama hujung minggu.. kenduri berjujuk.. :-)

a kl citizen said...

assalammualaikum

anak dara yang bertudung biru sedondon baju tu bukan main comel lagi

ibu emy efy eqy said...

comel sungguh anak dara kak hasnah...

tudung ala-ala siti norhaliza lagi.

HASNAH said...

To Maiyah : Terima kasih...


To nza : Jangan nza, masih skolah lagi tuh !!!!


To Nida : Betullah nida...


To ibu emy efy eqy : Terimakasih la...kembang hidung tuuu!!!!

HASNAH said...

To a kl citizen : Tu la pasal..dah pandai nak melaram !!! kalah mak camni...

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers