Followers

04 October 2009

Pencen / bersara / tamat perkhidmatan...

Dah beberapa hari tak post n3 kt lam blog..actually..tak de something nice yg berlaku.. jadi tak adalah cerita yg nak dikongsi..rutin cam biasa jek..kerja, balik umah dan tenet lawat blog kawan2..cuma unk post N3 je tak de idea..

Ari ni pun sbenarnya pun tak de perkara yg menarikpun..tapi rasa gian nak post N3.. semalam smpt balik umah mak kat Pasir Mas..saja jalan2 pas balik ari raya ari tuh.. sronok orang tua tuh..kita pun bila dah tua cengitu la gamaknya..bila anak menantu balik rasa happy sgt..

Tentunya rakan blogger tertanya2 apa kena mengena tajuk N3 di atas kan?..ye la, kalau tak tanya pun saja jer saya nak cerita satu hal bersangkutan ngan tajuk N3 tuh...

Hari ni kat skolah..ada meeting unk majlis persaraan GB nanti pada 10.11.2009, (lmbt lagi-lbh kurang sebulan lagi) jadi bg pihak dalaman, kena bermesyuarat dlu sblum bentang dlm mesyuarat nanti..lama gak la dari kul 9.00 pagi hingga 11.00 pagi, lagipula ari ni Gb tak de kat skolah kerana menghadiri perhimpunan bulanan kat PPD..kalau Gb ada, susah la plak nak planning apa2..dan mesti tak best nak buat gimik..jadi mengambil peluang ketiadaannya, kami smpt berbincang unk majlis persaraannya itu...

Buat pengetahuan semua..skolah saya skrg ni blum pernah mengadakan majlis persaraan GB..
Biasanya hanya membuat sambutan pertukaran GB atau guru2 lain.. Oleh itu kami rasa nak sgt buat majlis yg dirasa grand gitu..jadi mulai sekarang kami patut buat apa yg patut bg kelancaran dalam majlis itu nanti...

Dlm meeting tu..dah siap ngan agenda dan gimik yg akan dibuat, tp memandangkan masih lama lagi..jd sy KIV dlu agenda tersebut.. nanti sy akan bagitu kemudian..dan andainya ada kawan guru yg pernah membuat majlis persaraan GB..bolehlah berkongsi idea unk memeriahkan dan mencemerlangkan majlis itu kelak..

sesungguhnya majlis ini adalah hari yg plg bermakna bagi seseorang yg akan menamatkan perkhidmatan dalam hidupnya..hatta buat kita sekalipun...jadi sebolehnya kita yg masih bekerja dan rakan sejawat semampu yg boleh nak buat hari2 terakhir mereka itu adalah memoir yg tak akan dilupakan sehingga bila2...

5 comments:

maiyah said...

salam.. mmg kita akan cuba jadikan saat akhir itu utk dikenang bersama kekawan

HASNAH said...

Salam maiyah..lamo tak dgr berita..sihat ker?

a kl citizen said...

assalammualaikum

salam ziarah & berkenalan

sekolah saya dah 2 kali sambut persaraan pengetua

nza said...

thn lps sk nza ada wat majlis. Kami cyap wat pelamin utk GB duduk. Lps tu kami tayangkn movie pic GB dr bujang + kawin + family + smpai ke saat akhir beliau nk pencen. Nza yg wat movie n cyap masukkn lagu2 lama feveret GB. Berjurai air mata GB tu tgk movie...syahdu sungguh.

HASNAH said...

to a kl citizen :ye ker..boleh lah bg idea yg daboom sket..unk majlis tu nanti..

to nza : ingat pun nak buat camtu gak..sy pun kena tang tayang pic ngan masuk lagu2 tu..tp tak tau leb buat ke idak..he..he..ingat pun nak kasi leleh Gb cam tu gak..

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers