Followers

08 December 2010

terapi minda!!

Assalamulaikum buat semua rakan blogger yg sudi unk singgah di laman saya ini...
Selamat Tahun Baru Maal hijrah 1432H sekali lg, semoga kalian semua beroleh
kerahmatan yg barakah dariNya, yg Maha Pencipta!!...

Malam sambutan tahun baru islam baru2 ini, saya diuji dgn kesihatan yg sedikit terganggu..mungkin sy salah mkn atau disebabkan oleh lain2 faktor yg saya sendiri tidak pasti... pd masa nak tidur, tiba2 nafas sy tersekat2 dan tidak dpt bernafas seperti biasa...terlintas di minda, adakah sudah tiba masanya bg saya..tiba2 perasaan yg amat takut menghantui diri sy yg kerdil (w'pun bdn besar!! huhu..
nasib baik, my hubby perasan..dan tindakan pantas mengambil minyak panas melumri seluruh bdn smbl mengurut2...makanya saya berasa lebih sedikit lega!! Alhamulillah...terimakasih bt suamiku...Apakah ini salah satunya petunjuk menandakan bila kita semakin bertambah usia, pelbagai pnykt tiba tidak semena...Ya'Allah..jauhilah dari segala mara bahaya buat kami sekeluarga!!..

Selepas kejadian itu, Alhamdulillah, saya dpt tidur dgn baik dan keesokkannya saya diserang demam2 dan sakit badan..meihatkan saya sedikit moody dan poyo, suami mengajak saya ke asrama unk berjumpa my lovely daughter!! yahoo..ada can unk keluar makan2..jgn tak tau ye..tiba2 saja demam sy kebah serta merta!! haha...

Sesungguhnya..betul kt sesetengah org, shopping adalah 'terapi minda' yg sgt berkesan!! seronok membeli belah sehingga kita tak sedar yg kita sdg sakit!! huyoooo..tak tipu ni tau!!! cubalah...

Jom, tgk apa yg sempat saya rembat..selain dr barang2 keperluan rumah!!


jalan2...dan tgk!!, muka sy yg pucat itu...

dpt membeli my favourite brg jagaan diri..'the body shop'

dpt juga beli h'set termurah dlm kamus koleksi saya!!, sbnrnya sy nak gunakan ni semasa sy memandu, dpt bls msj penting... sbb yg skrg ni agak susah..kerana 'touch skrin'!! dan beli 'sweet potatoes' yg sgt crunchy!! yummy...

6 comments:

cikgu su said...

amboi2....
seronok shoping ea...
dah sihat ke kak?
kak jadi x nak sampul buku rekod?
kak...kita tag akk utk bloglarian...jom joint kak

HASNAH said...

salam su, ai ingt kan dah lupa!! nak la...tggu2..senyap je...'bloglarian' cerita skit su...jakun betul la akak ni!!

nza said...

ado saloh makae ko has??? kalu nza biosonyo kalu saloh make ubi kayu jadi ngesok gitu..take care n mogo cpt ok.

mmg betul sgt..kalu moody or stress, g cuci mato pn xpo....lapang raso dado nie...hi....

HASNAH said...

nza, tak tau la..ye la kut..skali kena serik slaluh..nop makan koksir pun takut dah!! huhu..
makasih ye nza..

azlina said...

Asslamualaikum hasnah mmg pucat namapak muka hasnah tu alhamdulillah tak apa2...

teringin rasanya hendak ke sana jumpa hasnah...alhamdulilah syukur kerana allah sentiasa murahkan rezeki bt hasnah..

HASNAH said...

alhamdulillah ina, rezeki yg Allah bg..nanti kalau dtg sini..calling2 la...insyaallah, kalau ada umur pjg..dpt kita berjmpa!!

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers