Followers

30 January 2010

Ziarah...

Yg ado!!!!!!!
bear pun ado!!!!!!!!!
beli2..comforter..
macam2 ado!!!!!!!!

Semalam saya dan family ke Air Lanas Kelantan...
Tujuan utamanya nak ziarah bapa saudara yg sdg sakit..
(lupa plak nak ambik pic!!)
Sedih tgk dia terlantar tak mampu bergerak..
Air mata siapa yg tidak menitik melihatnya
dari seorang yg gemuk dahulunya
kini dah hanya tinggal tulang!!!
Dah berabis tuk berubat di mana2 check kt hospital tiada apa masalah..
tapi, kalau makan sedikit pun..hanya buat
dia termuntah!!! kesian..hanya hidup ngan
bantuan susu khas...itu sumber utamanya
unk trus hidup di mukabumi...
walaupun tiada daya..dan suara yg tersekat2..
smpt bertegur dgn kita...
nampak sket keceriaan yg terpancar..
betul kt orang...apabila kita sakit..
kita akan berasa sihat jika kita dikunjungi
oleh sanak saudara...
Insyaallah...nanti jika ada kelapangan,
kita akan berkunjung lagi ke situ..
jauhnya jarak bukan penghalang,
walaupun di hujung negeri Kelantan..
kita pasti datang!!!!

Sambil tu, smpt gak singgah di Bukit Bunga..
destinasi jual beli unk pelancong yg datang
ke negeri Cik Siti Wan Kembang...
Beli sket barang2 keperluan..
comforter, beras, kacang2 dan sedikit pakaian...
ok layan pic masa beli2 tu....

4 comments:

ummi humaira said...

salam cikgu..

betul tu jauh perjalanan bukan jarak pengukur nya .. yg pasti BESAR HATI @ BESAR DIRI ??? semuga bapa sedara cikgu sembuh dr penyakitnya

HASNAH said...

To Ummi Humaira : Salam ummi, tima kasih atas doa itu!! amin...

nza said...

semoga pakcik has akan temui penawar pnyakit yg dihidapinya....insyallah.

HASNAH said...

To nza: Insyaallah..mudah2an..tima kasih ye nza...

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers