Followers

09 November 2009

Letihnya...

Diam tak diam dah 3 hari saya tidak smpt unk postkan N3..bukannya malas spt biasanya..cuma masa terlalu berkira unk duduk di dpn lappy dan menaip sesuatu...tak apalah..hari ini walaupun badan tersangat letih dan kepala terasa sgt beratnya...tp saya gagahkan jua unk postkan N3 ini...

Minggu lepas saya sibuk menyediakan apa2 yg patut bg kelicinan perjalanan Majlis Persaraan GB...menolong apa yg patut..jamah sikit2..buat tu..buat ni...daripada print, gunting dan tampal sticker kt paper bag untuk diisi sourvenior sbg buah tangan buat jemputan...Keluar mencari & membeli barang2 untuk majlis...semua tu terpaksa dilakukan sama2 disebabkan oleh guru2 yg ada hanya beberapa kerat sahaja...dalam minggu2 terakhir ni...masih ada lagi guru yg terpaksa keluar berkursus ke tempat lain...tu la..bilangan gurunya hanya 14 orang sahaja..jika 2 atau 3 orang yg keluar...dah terasa sgt kekurangan kakitangan...ni lah kalau skolah kecik...tp tetap gak seronok...

Hari ni plak..pg tadi keluar untuk mengambil tempahan batik bagi semua guru unk dipakai pada majlis pada hari rabu nanti...sib baik smpt siap..ye lah...kan kebetulannya hari ujan..susah gak nak buat..nak celup, nak jemur...kata pengusaha tu la...kita tak tau pun masalah dia...sendiri tanggung la...

Tengahari tadi plak smpt buat pentas dalam dewan yg tak seberapanya (almaklumlah skolah lama)...hias apa2 yg patut...semua guru dan kakitangan turun padang...daripada beli kain, pasang dan hias pentas tu semua dilakukan sendiri oleh kami...tiada tempahan atau upah tukang profesional ok...

Sekadar permulaan..saya upload sket pic tgh hari tadi...dan selebihnya esok la ye!!...lagipun esok kita ada gotong royong menumbangkan sekor lembu unk dibuat kenduri....tunggu.......





4 comments:

maiyah said...

sekor lmbu tumbang.. bleh tgk pic nanti

Tirana said...

Untung GB dapat anak-anak buah yang rajin dan berdedikasi

nza said...

xpelh Has, letih pn brbaloi cz nmpk grand je tu....tahniah atas penat lelah tu...
Mmg gitulh kalu sk kecik ttp biasanya kalu sk kecik stafnya bekerjasamakn...

HASNAH said...

To Maiyah: Ok..tggu tau...

To Tirana: Terima kasih...

To nza: Tak la grand sgt...sekadar yg termampu aje...ok...leh layan pic nanti...

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers