Followers

05 July 2009

E-Book lagi....

Ari ni masuk class...sumer diam jer...ingat kan wat per...ooooo....ruper nyer dok menyelongkar program ebook masing2...bagus la cam tu....biasa nyer kalau guru lewat masuk walau seminit pun...class dah macam pasar....

Rasa sedikit terharu ngan perkembangan bebudak kampong...tambah2 hulu cam kt tempat sy ngajar ni...diorang dpt membuka minda dgn kehadiran ebook ni...Apa tak nyer, hampir 100% pelajar adalah dari golongan petani yg kebanyakkannyer adalah golongan miskin yg tak mampu unk mendapatkan notebook, spt yg disediakan sekarang ini....

Canggih betul...ebook ni dilengkapi dgn semua kemudahan...hatta wi-fi, USB, memory card, camera dan alatan seperti notebook yang lain...wah.....bertuah betul badan...

Hari ni blajar Science ngan ebook...bukak jer science book dalam ebook...pelajar sumer dapat belajar dgn sronok...

Kat sini ada sy attachkan pic ebook....layan.......


Ni la...ruper nyer ebook tu....


Sumer subjek ada dlm ebook ni...


...Ok all of you open the science textbook....Ari ni blajar subjek sains tahun 5...


Beza antara ebook dan notebook (yg cantik tu sy punyer la...)

Best kan diorang...zaman cpt berubah...segala nyer tidak mustahil...dan semua nyer berkemungkinan....cikgu pun sronok gak ngajar...he...he...(tumpang sekaki)...

7 comments:

fizan *sew addict!* said...

Wah........bestnya......dah tak macam kita dulu-dulu lah...kena bawa buku teks,buku amali la....bertuah anak kita zaman sekarang..semoga mereka manafaatkan kemudahan yg diberi...

MaMaQaYPo FaMiLy said...

E-Book itu utk skolah2 terpilih ja ka?

FiDa@aMiDa said...

betul ckp fizan tu anak2 zaman skg bertuah dpt kemudahan mcm2...tak berat beg nak mengalas ke sekolah...hehehhe

HASNAH said...

MamaQaypo- ye la...ebook ni tuk skolah2 terpilih jer...kira mcm perintis la kt tganu ni...nanti negeri lain akan ada gak...

Fizan- Sy rasa...kiter umur dah camni baru leh main notebook...diorang ni...skolah rendah...eksyen jer blajar pakai ebook...

Fida- diorang tak perlu bawak buku teks lagi...cos sumer nyer ada dlm ebook tuh...

yginsaf4 said...

yg penting free kannns.. ehehe

HASNAH said...

yginsaf4...aaahhh betul lah tu....

~Insan Biasa~ said...

wah..bestnya....ni bukan takat student dok diam menyelongkar ebook tu...ngan cikgu2nya sekali..heheh kalau saya ler....

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers