Followers

04 July 2009

Best Friend...

Hari ni betul2 happy...cos br tadi terima call dr kawan lama...hampir 20 tahun tak jumpa...lama betul...Sejak kami habis belajar di PUO...Korang nak tahu macamana sy dpt ber'contact' kembali?...gini story nyer....

Semalam masa dok layan Facebook...ternampak kwan lelaki yg masa blajar kt PUO tu ler...apalagi...sy add ler...tiba2 kwn sy tu approve dan ter"chat" ler...tgh2 ckp...kwn sy tu bagitau pernah jumpa best friend sy ni...Leeza nama nyer...apalagi sy bagi ler no phone sy...kalau jumper Leeza tu lagi bg contact no sy tu...Eh...tak sampai 24 jam...kul 11.00 pg tadi kwn baik sy call....lama tul sembang...ada ler hampir sejam...mau panas telinga...maklum ler kawan sy tu dah jd orang johor...asal nyer kelantan...dah beli hartanah dan buka pejabat sendiri kat johor...patut tak pernah jumper slama nih...rinduuuuuu ko beb....

Masa blajar dulu tu, kami satu course dan satu rumah plak...mana2 pegi pun berdua...susah-senang...tapi abis blajar kitaorang masing2 sibuk...last nyer masa berlalu...dan kita hampir terbuai oleh alunan masa...sejak akhir2 ni terbuka nak cari smula semua kwan2 semasa blajar dulu...dan hampir 40% dah jumper...nanti Insyaallah jika diizinkan masa...sume dpt jumper smula...

Kawan baik saya ni dah jadi consultant...dah sempat naik haji 2x...Aaahhh betapa kerdil nyer sy ni...belum sempat nak jejak kan kaki ke Sana...teringin...tu...memang la...Insyaallah...jika diizinkan masa, dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki....Insyaallah...

3 comments:

Uncle Lee said...

Hello Hasnah, saya ke pondok Lilies nampak your callsign and lovely profie pic...and bila check out did a U turn disini.
Notice you dari Jerteh? Saya suka Trengganu.
Used to go fishing at Pulau kapas sebelum ada hotels, then was deserted too.
And love to stay at Tanjong Jara...one of my favorite hotels back in the '80's.
And I certainly miss nasi dagang, ayam or ikan percik.
Used to stop at Jerteh atau Marang for coffee enroute to KB.

You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, best regards, Lee.

FAWA said...

saya pun gembira dapat juga jupe kekawan lama masa primary schooldulu..hampir 20 thn...tak jumpa
sekarang masing2 dah ada life

HASNAH said...

Hi...Uncle Lee... ur welcome...wow!!... what a surprise comment u have wrote in my blog...im so glad that u r came and visit me...hehehe...(sorry tidak fasih dalam bahasa inggeris....)

Im from Kelantan..but im teaching here...at Jerteh...i like Terengganu too...

thanks again for your comment uncle Lee...im really to know you more...n i hope to hear from u soon....and if you dont mind... please sign my guestbook...

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers