Followers

09 March 2011

banjir dtg lg!!!

Assalamualaikum buat semua,,
dah makan ke belum? harap2 dah la ye!!
Semasa saya menulis entry ni, hujan dah pun berhenti...
Sebenarnya sejak malam tadi hujan turun lebatnya tanpa
henti...walaupun begitu, seawal pagi tadi saya meredah
air yg kian melimpah jalan menuju ke sekolah, lgpula minggu
ini adalah minggu peperiksaan dan masih ada 3 kertas yg belum
diduduki oleh murid2!!

Sampai di sekolah...air dah melimpah masuk ke kawasan sekolah,
malah ada sesetengah bilik dah mula dinaiki air, apalagi setelah
berbincang dgn pihak pengurusan, kami mengambil keputusan untuk
membenarkan murid2 pulang dan begitu juga cikgu2, memandangkan air
semakn bertambah di kawasan sekolah...

Apalagi, saya zasssss...terus pulang dan cam biasa la, mesti jugak
nak ambik pic kenangan ini...huhu...

kt depan pintu pagar sekolah yg berhampiran dgn rumah saya..


ni pula, jln besar kt depan umah...

mengharungi air pulang dr sekolah pagi tadi!!!, semasa pergi sebelumnya,
air belum lg melimpah!!!

spnjg jln dr sekolah...air memenuhi setiap ruang!!



smpt berfoto gediks kt klas pagi tadi!! hihi...




cikgu2 ni sdg tgk kanak2 main air, nak main jugak, tp bimbang takut ada yg terkejut!! hahaha....

8 comments:

atty's said...

hati-hati tau meredah banjir tu .

HASNAH said...

ye la atty, sbnrnya takut jugak, keta buat mogok..naya!!

NzA said...

meriah jugak tgk air tu...cptnya naik..

HASNAH said...

nza, tu la, masa dtg, air x sbyk masa pulg skolah, sib baik slamat redah bnjr..

Ummi Humaira said...

salam cikgu Hasnah

best nya dpt redah banjir...

ummi tak pernah ada pengalaman bab2 banjir gini ...teringin gak nk lalu kat kwsn banjir,tp banjir yg kecil2 dah ler...

HASNAH said...

waalaikumsalam ummi...
mmg la best kalau banjir stkt sehari dua je..x nak yg mcm banjir bsr kt johor ari tu...takut!!!
lain kali kalau nak rasa..msm tgkjh nanti dtg pantai timur...hihi...

estee_8980 said...

salam cikgu hasnah...
seronok gak kan kalau leh join main banjir ngan student..hehe

jemput singgah ke blog saya dan kalau sudi jemput jadi follower saya di : estee8980.blogspot.com

salam perkenalan

HASNAH said...

waalaikumsalam estee, makasih kerana follow blog akak...akak pun dah follow back ur blog..semoga ikatan ukhwah terjalin antara kita!!

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers