Followers

16 March 2010

haunted house!!

Salam buat semua blogger yg dirindui...
Sebenarnya dah lama nak publish story kt blog,
tapi dalam dua tiga hari ni busy ngan extra class &
check exam paper bebudak tahun 6 yg baru lps
ujian hari tu..

Hari ni nak story mengenai funfair yg ada kt tmpt
saya... dah masuk 3 minggu sebenarnya... kalau ada
persembahan dikir atau dangdut, bisingnya sampai
ke rumah..maklumlah dekat sgt..

Suatu hari, kami sekeluarga ke tempat funfair..
kebetulannya pula, semasa kami ke sana dan ketika
nak masuk "haunted house"..boleh pulak tokey
bagitahu hantu tak de...boleh plak cengitu..
disebabkan dah ada ramai yg nak masuk rumah hantu
tu, tiba2 tokey rumah hantu tu suruh anak sedara
yg sama2 nak masuk rumah hantu tu jadi 'hantu'..
apalagi setuju ajelah budak tu, tambah2 dpt duit poket..
trus smbr job yg tiba2 tu...

Belum stat story lagi tu...nanti sy nak gelak skjp..
semasa dalam umah hantu tu,
anak sedara yg jadi hantu tu nak buat gimik la kononnya..
tunjuk muka hantu yg cam patung tu...sengih aje!!
dan, ada seorang hamba allah
yg takut2 berani lalu dpn hantu (anak sedara saya la tu)
dan hantu tu plak bg kejutan dgn menyergah hamba allah tu,
apalagi gedebushhhh...penangan free dihadiahkan pd hantu tu..
ha..ha... rupanya hamba allah tu tak bleh terkejut..nasib la ko..
sian kt anak sedara saya tu
keluar umah hantu ngan mata lebam...
tak berbaloi btol ngan upah yg ciput...

nak tgk tak rupa hantu tu...tp yg ni sebelum ditumbuk..
masih ok lagi..kalau nak tgk rupa hantu yg kena tumbuk..
korang bleh hitamkan mata
yg sebelah kanan tu...sebijik cengitu la...

3 comments:

nza said...

kelakar lak baca n3 ni..xpasal2 hantu jadian dpt upah benjol tu...hi....

sonata anak kancil said...

la....dapat upah bayar ubat ke klinik....sama la gak....kalu tau baik tak yah kan! tu namanya malang tak berbau.....

HASNAH said...

To nza, tu la pasal..masa taip entry tu pun smp kuar air mata ..kelakar btol...sian ngan anak sedara sy tu..




To sonata anak kancil, mmg betul la..mlg tak berbau..dia dah tobat tak nak jadi antu lagi...he..he..

Sudi-sudikanlah singgah di teratak ini...

Always remember Allah

my happy life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

da'only one...

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

hepi besday..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers